De Apotheose

De Apotheose

Eindelijk wat tijd gevonden om een blog te schrijven over het afgelopen jaar, welke naam past er dan ook beter dan De Apotheose, want dat was het zeker! Een ongelooflijk leerrijk en geweldig jaar op alle vlakken. Opnieuw een uitbreiding van al onze parkour lessen, de start van de POWER lessen eeeeeeen de geboorte van We’re All Athletes, big things are coming! 
Het afgelopen jaar voor de kids en meer bepaald de laatste les was ongelooflijk vernieuwend en heeft ons geweldig gevuld met voldoening. Heerlijk om te zien hoe kinderen op zo’n jonge leeftijd al leren trainen en bewegen op zichzelf. Zooooo veel vorderingen gemerkt zowel op parkour technisch vlak, als algemeen motorisch vlak, als sociaal en creatief vlak. Big up en blijven knallen! See you next year kids!
De krachttraining op maandag was een onverwacht succes. In september zijn we gestart met een groepje van 8 en momenteel zijn we gemiddeld met ongeveer 25 deelnemers die wekelijks les volgen. Dankzij het POWERWEEKEND en POWERMONDAY hadden we zelfs een piek van 37 atleten, van een positieve evolutie gesproken… Daarbuiten is het heerlijk om mee te maken wat voor extra deze les teweeg brengt buiten krachtwinst, een stijging in conditionele capaciteiten en preparing that beach body. Vriendschap is iets dat duidelijk bleek bij het afsluiten van de laatste les. Vriendschap tussen mensen die elkaar anders niet of niet zo snel gevonden zouden hebben. Vriendschap en motivatie van en voor elkaar. Samen genieten van bewegen, zalig!
We’re All Athletes' niveau 1 startte dit jaar ook met zeer veel nieuwe leden. Zelf zagen we een bijzonder grote evolutie op vlak van controle en verantwoordelijkheid bij alle parkouders. Zeer veel nieuwe starters die op 1 jaar zo zo veel geleerd hebben. Wat ons echt heel erg veel voldoening geeft is te zien hoe iedereen elkaar helpt, hoe iedereen samen sport en beweegt, hoe iedereen geniet en hoe iedereen zo veel meer doet dan parkour alleen.
We’re All Athletes' niveau 2 langs de andere kant is op dit moment de grootste groep. Dit is de zogenaamde ‘drop out leeftijd’ en toch zien we dat hier via parkour iedereen gemotiveerd blijft. Wekelijks komen er meer dan 120 jong volwassenen (12 tot 18 jaar) parkouren en dat is natuurlijk niet niks. De vrije momenten hebben echt onze ogen geopend. Samen en verantwoordelijk trainen, elkaar helpen, kijken en luisteren naar elkaar en nog zo veel meer. Volgend jaar komen er alweer heel wat lessen bij, heel leuk om te zien is ook dat zo veel enthousiastelingen zich opgeven om mee lesgever te worden. Ook hier doen we veel meer dan enkel bewegen, sporters leren zich inzetten, volhouden en verantwoordelijkheden opnemen.
Last but not least de volwassenen lessen. Dit jaar een nieuwe les op dinsdag. Deze nieuwe groep bezit veruit het meeste motivatie van alle groepen. Week na week zo consistent veel deelnemers. De groep op dinsdag startte ongeveer met 6 deelnemers. Om ook hier te eindigen met gemiddeld 20 atleten per week. Zelfs nu de lessen afgelopen zijn, spreken ze samen af om te gaan parkouren. Bij de groep op woensdag merken we duidelijk dat er een geweldige parkour overstijgende vriendschap heerst. Samen afspreken om te trainen, maar ook verschillende activiteiten die gedaan worden buiten parkour. Van beide groepen hebben we zo veel hulp gekregen in verband met WAA.
Dank je aan iedereen om ervoor te zorgen dat we 1346861468 zo hard uitkijken naar volgend jaar.
De Apotheose Meer items

Contact

'K zit nog met een vraagske...

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief