Hét succesverhaal achter POWER POP-UP

Hét succesverhaal achter POWER POP-UP

POWER POP-UP

Na het aflopen van onze wekelijkse lessen parkour en kracht eind mei besloot We’re All Athletes om de lessen kracht nog een maandje door te laten gaan. Ikzelf (Jasper) zit voor de vakantie periode sufkampen te geven in Frankrijk. Tot ik vertrok was er dus nog de mogelijkheid om krachtlessen te geven, duuuuuus, knalleeeeeen!
Even nadenken geblazen over een cool concept zodat het alweer vernieuwend en extra uitdagend werd, voor mezelf, maar zeker ook voor de deelnemers. Het idee was het wekelijkse concept van zelfde dag, zelfde uur wat te doorbreken… Iets dat zo wat opduikt nu eens op dat uur, dan weer op die dag, … Hoe heet dat ook weer dat principe? Oh ja, POP-UP! Nu nog een naam...
POP-UP krachtles, POP-UP kracht, neen… Jaaaaa, POP-UP POWER! Neen, nog niet helemaal tevreden… POWER POP-UP, yes dat klinkt én beschrijft het concept.
Bij deze was het nieuwe concept van We’re All Athletes dus geboren. Nu nog de invulling… De zaal van Cirkus in Beweging was nog gehuurd tot eind juni, maar de lessen al gedaan eind mei. Een zaal die een volledige maand ‘leeg’ staat, neeeeen, niet ons ding! Gelukkig was CIB zo chill om ons de mogelijkheid te geven - mits enkele belangrijke afspraken - de zaal te gebruiken!
Naast parkour en kracht ontdek ik dat lesgeven zelf meer en meer mijn passie, mijn motivatie en drijfveer is. Het allerliefst wilde ik dus zo veel mogelijk blijven lesgeven. Vandaar liet ik de POWER POP-UPS zo veel mogelijk doorgaan en dit zelfs volledig gratis. Yeah you missed something if you were’nt there! De eerste week bleef de groep vrij select. Vooral zij die doorheen het jaar de krachtlessen ook volgden, maar vanaf week 2 was er dan echt wel een zeer duidelijke groei.
Zeer veel mond aan mond reclame (waarvoor dank aan iedereen) zorgde ervoor dat het gemiddelde in week 2 zeer makkelijk 20+ was. Nog mooier was, dat deze curve bleef stijgen. Een gemiddelde in de laatste 2 weken van 30+ met 3 lessen van 40+. Dit had ik echt nooit durven dromen, geweldig! Een vast team van 20-30 personen die iedere POWER POP-UP zwaar kwam knallen en over de 4 weken heen meer dan 120 volledig nieuwe mensen bereikt, wat is dit concept geweldig uitgedraaid zeg!
De enorme groei in deelnemers is uiteraard geweldig om te zien, maar wat echt echt echt geweldig voor mij was, is de sfeer. Exact waar We’re All Athletes naar wil evolueren een laagdrempelige sportmogelijkheid, zowel op financieel als sporttechnisch vlak! Een geweldige fit community waar samen bewegen en vooral genieten centraal staat. Niemand wijst elkaar terecht, integendeel, elkaar helpen en samen genieten is wat hier echt centraal staat.
Wat voor mezelf vooral erg verreikend en leerijk was, is de manier waarop ik mezelf heb moeten uitdagen. De manier waarop ik mezelf keer op keer uit m’n comfort zone gehaald heb. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik - over de 20+ POWER POP-UP sessies die er waren - geen enkele oefeningen 2 keer gedaan heb. Elke keer ik in de zaal kwam daagde ik mezelf uit een volledig nieuw arsenaal aan oefeningen uit te denken.
Soms had ik veel tijd op voorhand en soms helemaal niet. Soms trok mijn creativiteit zich van moment 1 op gang en soms duurde dit tot 10 minuten voor de les. Wat enorm interessant is, is dat ik uiteindelijk niet meer keek naar bewegingen of materiaal, maar meer naar plaatsing en hoe iets anders kon.
Soms gaf ik mezelf op om met een bepaald materiaal te werken. Materiaal dat in de eerste plaats helemaal niets met kracht training te maken had. Ik liet mezelf na denken over een bepaalde spiergroep, een manier van bewegen, een plaats in de zaal, … Binnen, buiten, veel volk, weinig volk, veel tijd, weinig tijd, uitgedaagd om een stevig circuit neer te zetten werd ik elke keer. Bijzonder veel bijgeleerd over mezelf, lesgeven en bezig zijn met anderen!
De POWER POP-UP PENALTY EDITION ontstond een klein beetje gelijkaardig… Gewoon POWER POP-UP op woensdag avond gepland en dan tot het besef gekomen dat het ook voetbal was… Proberen andere uren te regelen of ook hier de uitdaging aangaan en de combinatie proberen verwezenlijken? Optie 2 UITERAAAAAARD!
Geweldig hoe goed ook deze editie uitdraaide! Net iets meer dan 40 stuk voor stuk geweldige deelnemers die samen de eerste helft kei hard knalde! Een workout die ervoor zorgde dat we non stop konden kijken, stuurde de duivels naar de overwinning! In de half time dan een stevige tabata, zodat we de tweede helft voldaan konden bekijken in combinatie met heerlijke gezonde en ecologische voeding! De reacties achteraf maakte alles zo hard de moeite waard, waarvoor dank! 
Tot slot wil ik het ook nog even over de laatste les hebben. Ook hier waren we met 40 man, WAAAAAUW! Zo’n geweldige inzet en enthousiasme van iedereen! Over de hele maand gezien echt één van de beste tijdsinvesteringen die ik al gedaan heb. Niet niet normaal hoe heerlijk de sfeer was die er doorheen alle lessen hing. Plezier, behulpzaamheid, liefde en bewegen. Als ik dan terugdenk aan het bijna surreële teken van MERCI tijdens de laatste les worden mijn ogen alweer waterig (ik ben ook wel ajuin aan het snijden… neen, da’s niet waar, miljaarde, haha). Wat een maand! Achteraf de persoonlijke merci reacties en de ‘ik heb me al ingeschreven voor volgend jaar’s’, onvoorstelbaar gevoel, echt!
Wat het POWER POP-UP concept nu net zo succesvol gemaakt heeft is echt de sfeer en ingesteldheid die er hangt dankzij de deelnemers! Een lage instapdrempel, je hoeft echt geen ongelooflijk krak te zijn in sport. Integendeel, zo veel reacties achteraf gekregen die klonken als: ‘wauw, nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. Nooit gedacht dat sport zo leuk kon zijn.' … Hoe kan je beter het succes van de POWER POP-UP beschrijven dat uit de ogen van een oprechte deelneemster met ervaring in bloggen en recensies schrijven? Lees het artikel 'Waarom We’re All Athletes mijn hart gestolen heeft?' en ontdek het zelf!
Om af te sluiten nog wat special thanks voor enkele mensen…
Joost (van de printshop aan de tiensepoort), thanks voor alles! De geweldige inzet en het enthousiasme keer op keer! De golfballetjes die we kregen om iedereen te voorzien van trigger point materiaal, de prachtige POWER POP-UP banner die we kregen, de super gebruiksvriendelijke koffers om al het kracht materiaal in te steken en het giga scherm tijdens de PENALTY EDITION! Misschien vergeet ik zelfs nog dingen omdat het zo veeeeeel was, indien dat zo is… ook merci daarvoor!
Cirkus in Beweging merci om de prachtige zaal op de mogelijke momenten steeds ter beschikking te stellen voor ons. Thanks voor de flexibiliteit en ondersteuning tijdens elke POWER POP-UP. Tot slot merci aan alle deelnemers en lesgevers die we mogelijks een klein beetje stoorden tijdens onze voorbereidingen…
Gudrun (fittestyou.be) daaaank voor je onuitputtelijk enthousiasme en je inspirerend hart van goud! Voor het geweldige ecologisch en gezonde eten tijdens de PENALTY EDITION en voor je oprechte behulpzaamheid en inzet eeeeeelke keer opnieuw!
Nicolas, m’n wederhelft, als 2 handen op 1 buik functioneren wij in deze projecten! Thanks om er bij de POWER POP-UPS - zo veel je schema toeliet - bij te zijn! Voor je feedback, bemerkingen en het meedenken! Never wanna lose you, love you, neen for real… you’re the man!
Bedankt aan eeeeeeeevery single one of you (vond ik beter klinken in het Engels) om deel uit te maken van deze geweldige maand uit mijn leven! Zelden zoooooo ongelooflijk tevreden geweest na een project, echt zot! Nu effe ne zomer knallen hier in Frankrijk en dan met eens zo veel inspiratie, kennis, motivatie en zin het jaar terug starten in België! See y’all there
Jasper
Hét succesverhaal achter POWER POP-UP Meer items

Contact

'K zit nog met een vraagske...

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief