Salto's voor skydivers

Salto's voor skydivers

We're All Athletes begeleidt momenteel 2 buitenlandse indoor skydivers. Ze werken fultime in Airspace indoorskydive in Charleroi en zijn echt kampioenen in het vliegen. Buiten het vliegen willen ze graag toewerken naar salto's in de windtunnel. Lichaamscontrole en besef zijn dan ook onmisbaar.

Hun eerste les ging door in de turnzaal in Blauwput. Na wat loslopen en loszwaaien startten we met heel wat coördinatie oefeningen. Binnen deze oefeningen stond coördinatie, balans en lichaamsbesef centraal. Voor onszelf was het erg interessant te zien hoe het zat met hun coördinatie op de grond én was het een goede gelegenheid om ons Engels nog eens van onder het stof te halen.

Na het de opwarming intoduceerden we de 'mannen' de wondere wereld van de basisacro. Houdingen, zowel statisch als dynamisch werden gevold door voorwaarts rollen en zweefrol. Al snel bleek een probleem dat skydivers het heel erg gewoon zijn hun rug te 'archen' en dit werkt natuurlijk tegenstrijdig bij voorwaartse rotaties.

Na wat corrigeerwerk en video analyses konden we starten aan het echte werk. Heel wat verschillende voorbereidingsoefeningen en uitvoeringen met hulp later, kwamen de heren tot hun eerste voorwaartse salto zonder hulp. Het resultaat van We're All Athletes' tips en oefeningen in combinatie met het harde werk van de skydivers mocht er zeker zijn.

Na voorwaarts roteren, was het de beurt aan achterwaartse rotaties. Dezelfde procedures werden gevolgd en ook hier kwamen beide atleten tot een volledige achterwaartse salto.

Super leuke ervaring met een heel mooi resultaat. Tot de volgende les of eens in de windtunnels! Thanks guys and take care!

We're All Athletes

 

Salto's voor skydivers Meer items

Contact

'K zit nog met een vraagske...

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief