Teaching How To Teach @ Sinnekloas

Teaching How To Teach @ Sinnekloas

8 juni was het weer tijd om op verplaatsing te gaan. Een bijscholing Parkour voor leerkrachten lager onderwijs in Sint Niklaas of Sinnekloas zoals ze het daar zeggen. Toen we op de trein zaten kwamen we enkele andere gemeentes tegen waar we al les gegeven hadden. Op dat moment beseften we dat we best al veel van België doorkruist hebben om Parkour te geven. Super om zo'n dynamische job te hebben en natuurlijk ook heel leuk om te beseffen dat zelf als het ver is ze 'de mannen van We're All Athletes' absoluut willen hebben. 

Kleine 5 minuutjes wandelen van het station op een straaaaalende dag kwamen we aan in een sauna van een zaal. Zeer mooi, maar echt een sauna! We startten dus niet met klaarzetten, maar lieten de zaal eerst wat 'trekken'. ZA-LIG! Coole zaal, zeer oldschool look, veel in hout en vooral veeeel materiaal. In gesteld op elkaar stond dat daar in no time opgesteld en konden we aan het echte werk beginnen. Wacht wacht wacht, voor we verder gaan... Er is een krijtbord! Hoe cool is dat!? Krijt gevonden en krabbelen maar. Onze bijscholing kreeg zo zelfs een geraamte, next level shit! 'Ha jullie zijn die mannen van We're All Athletes, ik volg jullie op instagram. Super coole filmpjes, ik haal er veel inspiratie uit!' We hebben er plots nog 46378218 zo veel zin in!

Let's GO! Heel wat nieuwe input voor iedereen ik verband met warm up (games) coördinatie reeksen op de mat en/of met extra materiaal. Alweer een eye opener hoe je met zo weinig materiaal zo veel kan doen. Kennis en creativiteit! Da's als ge het zegt allebei met een 'k' dus dat klonk even cool, ook al schrijf je het anders... FOCUS voor mezelf tijdens het schrijven, maar ook voor iedereen tijdens de oefeningen, want als je er niet mee bezig bent, wordt dit erg moeilijk.

Catleap, 180, tiktak, speedstep, lazy, dash, reverse, barrel roll, precision, palm spin, wall spin, bewegingen die we allemaal zeer nauw behandeld hebben. Zowel op praktisch vlak als technisch vlak. Verschillende soorten opstellingen met veel of weinig materiaal/plaats en alweer heel wat nieuwe en creatieve input. 

Als er afgesloten wordt met: 'voila, ik heb al de perfecte les voor morgen' dan denk ik dat het goed was. Neen, zeer aangenaam publiek, coole sfeer en super bijscholing. Thanks voor de kans en see you soon! Allez, nog ne selfie om af te sluiten en helemaal mee te zijn met onzen tijd!

WAA

Teaching How To Teach @ Sinnekloas Meer items

Contact

'K zit nog met een vraagske...

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief