Teaching How To Teach @ SPORTKOT

Teaching How To Teach @ SPORTKOT

Vrijdag ochtend, time to teaaaach! Ditmaal aan de enthousiaste deelnemers van de nascholing aan KULeuven. Twee lange sessies Parkour en coördinatie staan vandaag op het programma. Het publiek zijn allemaal leerkrachten LO van het middelbaar onderwijs of de basisschool, zalig! Altijd een super publiek om te ontvangen en dit op zo'n geweldige locatie.

Een uur op voorhand komen we aan op locatie en als een geöliede machine begint het team van We're All Athletes de volledige zaal klaar te zetten. Matten, plinten, banken, sprinkplankjes, potjes, rekstokken en zelfs subtiele boodschappen op verschillende plaatsen aangebracht met krijtjes. Alles staat klaar, nog even wachten op de deelnemers, duuuuus belangrijkste deel van de dag... de We're All Athletes Selfie, aangezien wij echte masterssssss in de sociale media zijn... TADAAAAA!

U begrijpt dat we pas echt van start konden gaan na dit geweldig stukje kunst. Geen dank, geen dank! Oké, genoeg zever...
Deel één: warm up en coördinatie. Commando's, potjes, matten, speedladders, klapspelletje, blad/steen/schaar, footfire en nog zo veel meer! Bijzonder veel principes en voorbeelden werden meegegeven. Weer een heel arsenaal aan oefeningen waar alle leerkrachten uit kunnen kiezen. De reacties waren dan ook bijzonder positief. 'Zeer veel verbazing hoeveel geweldige en multifunctionele dingen je met zo weinig ruimte en materiaal kan doen, creatief, vernieuwend en origineel.' Een goed uur nam alles van coördinatie in beslag en dan was het tijd voor het 'echte werk'!

Na de coördinatie deelden we de groep in twee. Een deel startte met vaults, terwijl het andere deel startte met cat en tic tac. Eigen aan leerkrachten LO is de kritische blik waarmee ze kijken naar alles dat te maken heeft met bewegen eeeeeen da's ZALIG! Daarnaast is één van de kenmerken van dit specifiek soort leerkracht dat ze op motorisch vlak vaak erg snel leren en dat ze heel vaak sportkleren aanhebben naturlijk. Altijd handig! Door wederzijds enthousiasme, gedrevenheid en dorzettingsvermogen konden we zeer veel bewegingen, opstelling, veel voorkomende fouten en verbeteringen zien. Een switch van vaults naar cat en van cat naar vaults zorgde ervoor dat iedereen alles gezien had.

Tijd voor deel twee: spins & underbars, terwijl de andere groep startte met precisions. Creatieve bewegingen vragen creatieve opstellingen. Verschillend materiaal en vooral een heel vrije aanpak zijn hier sleutelwoorden. Enkele zaken waar We're All Athletes met plezier over nadenkt! Ook hier een switch van groepen zodat iedereen dezelfde stof zag. Eindigen deden we uiteraard met de jaarlijkse enquête om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de nascholingen hoog blijft.  Na de enquêtes en vooral na de middag startten we met gelijkaardige sessie twee!

Het beste aan deze nascholingen op universitair niveau zijn de middagen. In de eerste plaats een geweldig middagmaal, wat een service, maar vooral het gezelschap en de reacties. Allemaal ervaren dames en heren en stuk voor stuk keien in hun vak. Reacties zijn dan meestal: 'ah jullie zijn laatstejaarsstudenten ofzo?' 'Neen meneer, wij werken al.' 'Aha, jullie volgen de bijscholing dan?' 'Neen meneer, wij geven zoals u een voor- en een namiddagsessie en ze zitten zelfs volledig vol!' 'Wauw gasten, goed bezig!'

Die reacties van 'verbazing' zorgen ervoor dat we toch even mogen beseffen dat we inderdaad best goed bezig zijn. Achteraf zijn het uiteraard de reacties of conversaties met tevreden deelenemers die ons de utlieme boost geven om te blijven vernieuwen, te blijven verbeteren en onze kennis en ervaring te delen! Thanks aan alles en iedereen voor deze kansen, they keep us going! We kunnen hier ook al meteen meedelen dat we er op vraag van de organisatoren volgend jaar weer bij zijn met een jaar vol nieuwe kennis en extra ervaring om te delen! Tot snel.

Teaching How To Teach @ SPORTKOT Meer items

Contact

'K zit nog met een vraagske...

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief